Toinen romaanikäsikirjoitukseni

Hei sinä!

Olen huomannut kuluneen vuoden aikana, että yhteen suureen projektiin keskittyminen on ajanut minut nopeasti loppuun. Tällä hetkellä välttelen jo käsikirjoitukseni avaamista, puhumattakaan sen jatkotyöstämisestä. Haluan tuulettaa aivojani ja mikäs olisikaan parempi aika siihen kuin marraskuu! Tässä pieni tietoisku projektista, jonka kanssa puuhastelen NaNoWriMo2020:n ajan.


Verikirous

Miilo on noita ja elää piiloteltua elämää Taivaankärjen kaupungin rajoilla, kirjaimellisesti maan alla. Kun pormestarin tittelinperijä kirotaan, Miilo saa tilaisuuden lähteä kasvattieukkonsa kanssa Yläkaupunkiin ja mahdollisuuden hakea pormestarin henkivartiostoon. Maine, raha ja kunnia ovat aivan Miilon kätten ulottuvilla.

Pormestarin virkatalon sisällä pahaenteiset tuulet kuitenkin yltyvät, ja Miilo huomaa nopeasti takertuneensa poliittisen juonittelun verkkoon, josta ei niin vain pääsekään pakoon.

Tyylilaji: fantasia, mysteeri
Kategoria: nuortenromaani (nuoret aikuiset)
Avainsanoja: kielletty taikuus, juonittelu, matriarkaalinen yhteiskunta

Status: suunnitteluvaihe

Verikirous kertoo Miilosta, joka on noituutensa takia pelätty ja hyljeksitty kaupungissa, ja pormestarin tyttärestä Verenasta, joka on naisvaltaisessa yhteiskunnassa sukupuolestaan huolimatta vaarassa menettää asemansa ja henkensä. Verikirous seuraa Miilon matkaa Yläkaupunkiin ja pormestarin virkataloon selvittämään Verenan ylle langetettua kirousta, joka tappaa tämän ellei sitä pureta.


Uuden tarinan ideointi ja suunnittelu on ollut virkistävää. Suunnitteluprosessi on alkukankeuden jälkeen lähtenyt lentoon ja vaikka yhä kohtaan suuria ilmakuoppia matkallani, koen silti eteneväni oikeaan suuntaan. Verikirous on sarjansa ensimmäinen tarina ja onkin ollut erityisen hauskaa istuttaa tarinaan pieniä hippusia, jotka enteilevät tulevien käsikirjoitusten juonenkäänteitä. Olen myös pitänyt kirjasarjan suunnittelun tuomasta haasteesta – ainakin suurimmaksi osin. Välillä jään itsekin jumiin omakutoisiin juonisolmuihini. Tästä huolimatta huomaan, että viimevuotinen tarinansuunnittelukokeiluni on jättänyt jälkeensä oppeja, joita olen päässyt hyödyntämään uuden projektini kanssa. Tuntuu hyvältä nähdä, että kehityn käsikirjoitus kerrallaan aina paremmaksi ja paremmaksi ”tarinateknikoksi”.


Oletko sinä kirjoittanut useampia novelli- tai romaanikäsikirjoituksia? Onko sinulle vuosien varrella jäänyt käteen tarinoita suunnitellessasi oppeja tai ajatuksia, jotka ovat sytyttäneet pääsi päälle hehkulampun? Onko joillain näistä opeista ollut suuri merkitys kehityksellesi kirjoittajana? Voit jakaa ajatuksesi kommenttikentässä!


Seuraa minua Instagramissa: @jennijwrites 📷

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s