NaNoWriMo 2020: #preptober

Hei sinä!

National Novel Writing Month eli tuttavallisemmin NaNoWriMo lähestyy jo hurjaa vauhtia ja olisi jälleen aika miettiä, mitä kaikkea tämänvuotinen preptober pitääkään sisällään (vai pitääkö mitään). Noudatan itse kutakuinkin samaa toimintasuunnitelmaa kuin viime vuonna: aion siis suunnitella tarinani alusta loppuun, askarrella NaNoWriMolle omistetut sivut suunnitteluvihkooni, miettiä ajankäyttöäni ja tietenkin aktivoitua juttelemaan kanssananoilijoiden kanssa heidän tulevista kirjasuunnitelmistaan.

Olen tänä vuonna huomattavasti rennommalla jalalla liikenteessä kuin vuosi sitten. Toisin kuin viime marraskuussa, nyt minun täytyy kirjoittamisen lisäksi hoitaa opiskeluihini liittyviä tehtäviä sekä käydä kokopäivätöissä. Nämä asiat menevät tietenkin NaNoWriMon edelle, kun aikaa ja voimavaroja on niukasti käytettävissä. Tämä voi vaikuttaa kirjoittamiseeni kahdella tavalla: joko olen liian väsynyt kirjoittamaan arkipäivisin tai vaihtoehtoisesti työpäivieni tuomat rutiinit auttavat minua myös jokapäiväisen kirjoitusrutiinin löytämisessä. Olen varma, ettei marraskuu tule olemaan helppo, mutta toisaalta odotan sen tuomaa haastetta.

Tällä hetkellä suurin murheenkryynini on tarinani juonisuunnitelma. Olen yhä ideointivaiheessa (enemmän tai vähemmän), ja vaikka tiedän jo tarinani suurimmat juonenkäänteet, koen yhä kelluvani epämääräisessä ideoiden mössössä ilman selkeää suuntaa tai päämäärää. Haastetta tarinan ideointiin tuo entisestään se, että tämä romaanikäsikirjoitus tulee olemaan ensimmäinen osa trilogiaa (tai kirjaparia). Haluan harjoitella kirjasarjan suunnittelua ja olenkin jo huomannut taitojeni harjaantuneen viime vuodesta. Pelkään kuitenkin, että marraskuu yllättää aikaisemmin kuin olisin valmis aloittamaan.

Jos minun pitäisi kuvailla tarinaani kolmella sanalla, ne olisivat taikuus, mysteeri ja juonittelu.


Millaisin fiiliksin odotat tulevaa marraskuuta? Entä tiedätkö jo, mitä aiot silloin kirjoittaa? Voit jakaa ajatuksesi kommenttikentässä!


Seuraa minua Instagramissa: @jennijwrites 📷

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s