Tyttö kirjan takaa

Miten tämän edes aloittaisi?

Hei, olen Jenni ja olen ammattimainen vitkuttelija. Pidän sadepäivistä, makeasta kahvista, kynttilöistä ja ruskasta. En syö tulista ruokaa ja jostain syystä en siedä nähdä paljaita varpaita.

Unelmani on kutsua itseäni kirjailijaksi jonakin päivänä.

Kuva: Simppeliä

Tyttö ruudun kirjan takaa?

Nimeni on Jenni (tai J.J., netistä minut löytää myös kuuskidi-nimimerkin takaa) ja olen 23-vuotias nainen alkujaan Espoosta. Opiskelen sosionomiksi (AMK) ja valmistun keväällä 2020. Harrastan ”virallisesti” laulamista, mutta vapaa-ajallani pidän myös piirtämisestä, bujoilusta ja kirjoittamisesta.

Jo pienestä pitäen olen haaveillut omasta kirjasta. Ala-asteella kirjoitin kauhutarinoita äidinkielen tunneille (opettajani olivat varmasti kauhuissaan brutaalista mielikuvituksestani, jota rakastamani C.S.I.-sarjat ruokkivat…) ja piirsin luokkalaisistani jatkuvaa sarjakuvaa ruutuvihkoon. Ensimmäisen ”kirjani” kirjoitin ja kuvitin ala-asteella. Sen nimi oli Lumihiutaleen matka ja se kertoi pienestä lumihiutaleesta, joka tippui erilaisten kommelluksien saattamana maahan. Muistan esitelleeni sitä ylpeänä mummolassa ja äitini oli varma, että minusta tulisi kirjailija jonakin päivänä.

Isäni vanhalla työläppärillä kirjoitin ensimmäiset tarinani digitaalisesti – tai ennemminkin tarinoideni alut. Minulla on ollut aina paljon ideoita, mutta liian vähän itsekuria kirjoittaa niitä loppuun. Julkaisin netissä ensimmäiset novellini 16–17-vuotiaana. Ne eivät olleet hyviä, mutta siihen aikaan olin niistä ylpeä. Kirjoitusharrastukseni on tullut ja mennyt kausittain, kuten on ollut monen muunkin harrastukseni kanssa. Vuonna 2016 liityin kirjoitusfoorumille ja sen jälkeen olen kirjoittanut enemmän tai vähemmän säännöllisesti aina tähän päivään asti. Ensimmäisen romaanikäsikirjoitukseni aloitin tosissani vuonna 2019.

Kuva: Simppeliä

Blogi?

Suurin inspiraationi tämän blogin aloittamiseen on ollut Samantha Shannonin kirjoitusblogi A Book From the Beginning, jossa hän on kuvannut matkaansa kustannetuksi kirjailijaksi. Seurasin hänen blogiaan aktiivisesti hieman ennen, kuin hänen esikoisromaaninsa The Bone Season julkaistiin vuonna 2013. Ajattelin jo silloin, että jos minä joskus olisin niin onnekas, että saisin kustannussopimuksen, haluaisin tallettaa matkani samalla tavalla blogimuotoon muiden inspiraatioksi ja tietolähteeksi. No, vielä minulla ei ole kustannussopimusta eikä edes kokonaista romaanikäsikirjoitusta valmiina, mutta toivon, ettei unelmani omasta kirjasta ole turhan kaukana.

Tähän blogiin haluan tallettaa matkani harrastelijakirjoittajasta julkaistuksi kirjailijaksi. Tiedän, aika kova tavoite. Olen kuitenkin vielä elämäni alkumetreillä ja toivon, että jonakin päivänä saan pidellä ikiomaa kirjaa käsissäni. En ole poissulkenut omakustannetta vaihtoehdoistani, jos en vuosienkaan jälkeen saa yhtäkään kustantamoa kiinnostumaan tarinoistani. Jos päädyn omakustanteeseen, toivon, että kaikki sille matkalle liittyvät ylä- ja alamäet ovat mielenkiintoista luettavaa.

Mutta Jenni, eikö kirjan julkaiseminen ole vielä aika kaukainen tavoite?

Ja ihan oikeassahan te olette! Tällä hetkellä ensisijainen tavoitteeni on kirjoittaa ensimmäinen romaanikäsikirjoitukseni valmiiksi – tullaan sitä lopulta julkaisemaan tai ei. Tämän prosessin aion myös taltioida kaikkine kirjoitusflow’ineen ja itkupotkuraivarineen blogimuotoon. Tähän blogiin haluan myös kerätä kirjan suunnitteluun ja kirjoittamiseen liittyviä vinkkejä ja apukeinoja, jotka ovat auttaneet minua omien tarinoideni kirjoittamisessa.

Lyhyesti

Hei, olen Jenni ja bloggaan kirjoittamisen iloista ja suruista, onnistumisista ja takaiskuista. Toivottavasti viihdytte matkassani! ♥


Seuraa minua Instagramissa: @jennijwrites 📷

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s